Onderzoek Werkplekleren

Beste heer, mevrouw,

Vele werkenden vinden het belangrijk dat ze met hun werk niet alleen een loon verdienen, maar dat het ook bijdraagt aan hun welzijn en persoonlijke groei en ontwikkeling. Om bij te blijven bij de vele veranderingen in organisaties en in het werk is het tevens van belang om voortdurend ‘bij te kunnen leren’. Maar hoe kunnen werkenden de beschikbare leermogelijkheden in hun werk maximaal benutten zodat ze zich vlot kunnen aanpassen bij de opeenvolgende veranderingen en ze beter in staat worden hun persoonlijke doelen te realiseren? Wie haalt het onderste uit de kan als het op werkplekleren aankomt? Waarom? Door middel van dit onderzoek streven wij ernaar om antwoorden te vinden op deze vragen.

De onderzoeksbevindingen kunnen nuttig zijn voor werkgevers en werkenden. Ze dragen ertoe bij dat werkplekken zo ingericht worden dat ze voortdurende persoonlijke groei en ontwikkeling mogelijk maken en stimuleren.

Dit onderzoek wordt uitgevoerd in het kader van een bacheloronderzoek Psychologie aan de Open Universiteit. Deelname is vrijwillig en kan door het invullen van een online vragenlijst. Het invullen hiervan duurt ongeveer 15 minuten. U kunt op elk moment stoppen met het onderzoek zonder opgave van redenen. Alle antwoorden die u via de vragenlijst aan ons doorgeeft, zijn alleen voor de afstudeerders en hun begeleider aan de Open Universiteit toegankelijk en worden anoniem behandeld. Uw antwoorden worden samen met die van andere deelnemers aan dit onderzoek op groepsniveau geanalyseerd. Dit betekent dat onderzoeksresultaten nooit tot u te herleiden zijn. De verzamelde data worden gedigitaliseerd en geanonimiseerd bewaard op de OU server voor een periode van 10 jaren.

Met vragen over dit onderzoek kunt u contact opnemen met: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 045-576 28 39.

U kunt de vragenlijst openen en invullen door op deze link te klikken https://lab.ou.nl/ls/index.php/812689?lang=nl

Alvast ontzettend bedankt voor het invullen van de vragenlijst.


Met vriendelijke groet,

Onderzoekers Bachelorscriptie Open Universiteit mede namens hoofdonderzoeker op dit project,
dr. J. Van Ruysseveldt.