Praktijkopleiding Arbeidsrecht en Sociale Zekerheid

Tijdens deze Praktijkopleiding Arbeidsrecht en Sociale Zekerheid wordt u in vier dagen volledig bijgepraat over de nieuwe wetgeving arbeidsrecht (o.a. WWZ) en Sociale Zekerheid (o.a. Arbeidsongeschiktheid en WW).

De wet- en regelgeving verandert regelmatig. Als P&O’er, salarisadministrateur of manager is het van belang dat u up-to-date bent met de laatste ontwikkelingen en nieuwste wettelijke regelingen. De Praktijkopleiding Arbeidsrechts en Sociale Zekerheid is erop gericht praktisch toepasbare kennis over te dragen naar aanleiding van de laatste wet- en regelgeving. De opleiding is gebaseerd op de meest voorkomende vragen over arbeidsrecht en sociale zekerheid uit de personeelspraktijk. Gekeken vanuit de dagelijkse praktijk in veel bedrijven en organisaties is het lesprogramma opgesteld en ingevuld. Door te werken met docenten die sinds jaar en dag zelf ervaring opdoen met de praktische uitwerking van het arbeidsrecht, biedt deze opleiding belangrijke toegevoegde waarde. Zo bent u in staat valkuilen te omzeilen, de juiste procedures te volgen en op correcte wijze de afspraken met werknemers in te vullen.

Tevens heeft u de mogelijkheid om zelf praktijkvoorbeelden aan te dragen. Ook heeft u de mogelijkheid aansluitend het examen praktijkopleiding Arbeidsrecht en Sociale Zekerheid te doen, zodat u deze opleiding naast een certificaat van deelname, met een diploma af kunt sluiten.

Data

Data Praktijkopleiding Arbeidsrecht en Sociale Zekerheid (4-daagse opleiding) op maar liefst 21 plaatsen in Nederland! Indien u hieronder meerdere startdata vindt, vult u op het inschrijfformulier de door u gewenste (start)datum in. Deze opleiding gaat gegarandeerd door! Afhankelijk van waar de cursisten vandaan komen, bepalen we de cursuslocatie(s). Zodoende weet u én precies waar u aan toe bent én hopen we uw reisafstand zo veel mogelijk te beperken!

         najaar 2019    voorjaar 2020
1e bijeenkomst         2 oktober 2019   3 april 2020
2e bijeenkomst     9 oktober 2019   10 april 2020
3e bijeenkomst     30 oktober 2019   1 mei 2020
4e bijeenkomst     6 november 2019   13 mei 2020
Examen     13 november 2019   27 mei 2020 
(10.00 uur - 12.30 uur)          

Na het volgen van deze bijeenkomsten ontvangt u een certificaat. Ook is het mogelijk de Praktijkopleiding Arbeidsrecht en Sociale Zekerheid af te sluiten met een landelijk examen. Maar dit examen is dus niet verplicht!

We komen maar wát graag uw kant op!
Vanaf heden hebben we maar liefst 21 cursuslocaties in Nederland.

Regio Noord:   Regio Midden:   Regio Zuid:
Den Burg (Texel)   Amersfoort   Bergen op Zoom
Groningen   Amsterdam   Den Bosch
Heerenveen   Arnhem   Eindhoven
Hoogeveen   Doetinchem   Maastricht
Leeuwarden   Ede   Tilburg
Meppel   Rotterdam   Venlo
Zwolle   Utrecht   Vlissingen

Efficiënt met uw kostbare tijd omgaan?
Deze opleiding start 's ochtends om 9.00 uur. Wij eindigen de cursusdagen om 16.00 uur. U rondt deze opleiding al in 4 dagen af! Uiteraard zorgt de catering er tijdens deze dag voor dat u tijdens de diverse pauzes niets te kort komt.

Wilt u iets verder vooruitplannen? Dat kan!
U bent dan vast benieuwd naar de volgende cursusreeks. Stuur hiervoor een e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wij sturen u direct de benodigde informatie toe. 

Doelgroep

Doelgroep

Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die in het dagelijks werk te maken heeft met arbeidsrechtelijke en/of sociale zaken. Vanwege uw rol of positie binnen de organisatie bent u de vraagbaak op dit gebied of moet u dit worden. Door de praktische opzet van de opleiding is deze bijzonder geschikt voor:

  • Accountants, belastingadviseurs, administratieconsulenten
  • Hoofden en medewerkers arbeidsvoorwaarden
  • Hoofden en medewerkers loon- en salarisadministratie
  • Hoofden en medewerkers personeelszaken/human resources
  • Juridisch medewerkers
  • Managers
  • OR-leden
  • P&O- en beloningsadviseurs

Examen

Examen

Na het volgen van deze bijeenkomsten ontvangt u een certificaat. Ook is het mogelijk de Praktijkopleiding Arbeidsrecht en Sociale Zekerheid af te sluiten met een landelijk examen. Dit examen wordt afgenomen door Heering Consultancy Opleidingen B.V. en kost € 195,00 excl. BTW.

U kunt zich via deze link aanmelden voor het examen.

Literatuur

Literatuur

Download boekenlijst in PDF

Studiebelasting

Studiebelasting

Deze opleiding heeft een studieduur van 8 dagdelen (4 dagen) inclusief de examentraining. Daarnaast wordt van u verwacht dat u ter voorbereiding van de lessen thuis de stof bestudeert en de opgaven maakt. Hieraan besteedt u gemiddeld 4-5 uur per dagdeel.


Toelatingseisen

Toelatingseisen

U hoeft niet te beschikken over kennis van het arbeidsrecht of sociale verzekeringen of enige juridische kennis. Uw werkniveau is minimaal MBO 4.