Slechtnieuwsgesprekken

Als manager of teamleider moet je soms aan een medewerker slecht nieuws brengen. Iemand een slechte beoordeling geven, ontslaan, of iemand teleurstellen over een beoogde promotie, of iemand afwijzen na een sollicitatie, is niet leuk.

Slecht nieuws brengen is lastig. De boodschapper voelt zich vaak gemangeld tussen verstand ('het is rationeel gezien de juiste beslissing om hem te ontslaan') en gevoel ('ik vind hem aardig en gun hem deze baan'). Heb je de beslissing weloverwogen genomen, dan is het beste wat je kunt doen het nieuws te brengen en de ander te helpen het te verwerken. Dit slechtnieuwsgesprek vergt bepaalde vaardigheden en strategieën.

In de cursus slechtnieuwsgesprekken leert u hoe u meer kunt halen uit deze gesprekken. Het gaat niet alleen om wát er gezegd wordt, maar ook om hoe het gezegd wordt. U wordt bewust van uw eigen competenties en u kunt werken aan verbetering daarvan. De training is persoonsgericht, wat wil zeggen: uw individuele situatie, leerdoelen en gedrag staan centraal.

Tijdens deze training komen aan de orde:

  • de professionele gespreksvoering en gesprekstechnieken;
  • het actief luisteren;
  • het gesprek leiden;
  • het beoordelen van gedrag;
  • het overtuigen;
  • de praktijkcasussen;
  • rollenspellen.

Een goed slechtnieuwsgesprek is van essentieel belang. U wilt tenslotte de boodschap correct overbrengen.


Data

Data Slechtnieuwsgesprekken (1-daagse opleiding) op maar liefst 21 plaatsen in Nederland! Indien u hieronder meerdere startdata vindt, vult u op het inschrijfformulier de door u gewenste (start)datum in. Deze training gaat gegarandeerd door! Afhankelijk van waar de cursisten vandaan komen, bepalen we de cursuslocatie(s). Zodoende weet u én precies waar u aan toe bent én hopen we uw reisafstand zo veel mogelijk te beperken!

     
(start)datum  5 juni 2020
   

We komen maar wát graag uw kant op!
Vanaf heden hebben we maar liefst 21 cursuslocaties in Nederland.

Regio Noord: Regio Midden: Regio Zuid:
Den Burg (Texel) Almelo Bergen op Zoom
Groningen Amersfoort Den Bosch
Heerenveen Amsterdam Eindhoven
Hoogeveen Doetinchem Maastricht
Leeuwarden Ede Tilburg
Meppel Rotterdam Venlo
Zwolle Utrecht Vlissingen

Efficiënt met uw kostbare tijd omgaan?
Deze opleiding start 's ochtends om 9.00 uur. Wij eindigen de cursusdag om 16.00 uur. Zodoende rondt u deze opleiding al in 1 dag af! Uiteraard zorgt de catering er tijdens deze dag voor dat u tijdens de diverse pauzes niets te kort komt. 

Wilt u iets verder vooruitplannen? Dat kan!
U bent dan vast benieuwd naar de volgende cursusreeks. Stuur hiervoor een e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wij sturen u direct de benodigde informatie toe.

 Doelgroep

Doelgroep

Iedereen die af en toe slecht nieuws moet brengen, bijvoorbeeld managers, leidinggevenden, projectleiders, contactpersonen met klanten, binnendienstmedewerkers en adviseurs.Examen

Examen
Na het actief deelnemen aan de bijeenkomst ontvangt u een certificaat als bewijs van deelname.Literatuur

Literatuur
Voor deze opleiding hoeft u geen boeken aan te schaffen. U ontvangt van ons tijdens de eerste bijeenkomst het studiemateriaal.

Prijs

Prijs

Training Slechtnieuwsgesprekken (SNG): € 495 per persoon.

Bovenstaande prijzen zijn inclusief lunch en cursusmateriaal en excl. BTW

Bent u geïnteresseerd in onze incompany-mogelijkheden bij u op kantoor?
Stuurt u dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wij informeren u hier graag verder over.Studiebelasting

Duur en studiebelasting
Deze training heeft een studiebelasting van 1 dag bestaande uit 2 dagdelenToelatingseisen

Toelatingseisen
Voor deze training is geen specifieke voorkennis nodig.