Praktijkdiploma Loonadministratie; module Arbeidsrecht en Sociale Zekerheid

De cursus Praktijkdiploma Loonadministratie is volledig afgestemd op de praktijk. Het biedt u precies die kennis en vaardigheid die u nodig heeft om als loonadministrateur en/of medewerker personeelszaken in een organisatie te kunnen werken. U krijgt een diepgaand inzicht in het sociaal verzekeringsrecht, het arbeidsrecht en de loonbelasting.

Zodat u niet alleen foutloos de salarisadministratie kunt voeren, maar ook specifieke vragen over de onderdelen van de loonstrook kunt beantwoorden.

De opleiding bestaat uit drie modules:
  • Loonheffingen (LH)
  • Arbeidsrecht en Sociale Zekerheid (ASZ)
  • Personeel, Organisatie & Communicatie (POC)

Let op: Deze training óók in Nederlands-Engels;Nieuw

Door de globalisering zien wij dat veel organisaties in Nederland Engels als voertaal hebben. Het gevolg hiervan is dat binnen organisaties hoofdzakelijk Engels wordt gesproken. Dit is dan ook de reden dat wij gehoor hebben gegeven aan de wens van u om deze opleiding ook te vertalen naar het Engels. Indien u deze opleiding bij ons volgt, dan hebben we naast de Nederlandse tekst óók de Engelse vertaling op de sheets staan en kúnnen vragen tijdens de bijeenkomst ook in het Engels gesteld worden. Op deze manier denken wij tegemoet te komen aan de wensen van u als cursist!

Bezemexamen
Tot en met 31 december 2016 hebben we te maken met een zogenaamd bezemexamen. Vervolgens is er tot en met december 2020 nog een overgangsregeling. Om de klassikale groepen zoveel mogelijk op elkaar af te stemmen verzoeken wij u dan ook vanaf september 2016 bij de inschrijving in het opmerkingen veld te vermelden welk certificaat (incl. datum) u reeds heeft. 


Data

Data PDL, module Arbeidsrecht en Sociale Zekerheid  (2-daagse opleiding) op maar liefst 21 plaatsen in Nederland! Indien u hieronder meerdere startdata vindt, vult u op het inschrijfformulier de door u gewenste (start)datum in. Deze opleiding gaat gegarandeerd door! Afhankelijk van waar de cursisten vandaan komen, bepalen we de cursuslocatie(s). Zodoende weet u én precies waar u aan toe bent én hopen we uw reisafstand zo veel mogelijk te beperken!

      voorjaar 2020      najaar 2020
1e bijeenkomst   20 maart 2020   4 september 2020
2e bijeenkomst   24 april 2020   2 oktober 2020
(examentraining)        

We komen maar wát graag uw kant op!

Vanaf heden hebben we maar liefst 21 cursuslocaties in Nederland.

Regio Noord:   Regio Midden:   Regio Zuid:
Den Burg (Texel)   Almelo   Bergen op Zoom
Groningen   Amersfoort   Den Bosch
Heerenveen   Amsterdam   Eindhoven
Hoogeveen   Doetinchem   Maastricht
Leeuwarden   Ede   Tilburg
Meppel   Rotterdam   Venlo
Zwolle   Utrecht   Vlissingen

Efficiënt met uw kostbare tijd omgaan?

Deze opleiding start 's ochtends om 9.00 uur. Wij eindigen deze opleidingsdagen om 16.00 uur. Zodoende rondt u deze module al in 2 dagen af! Uiteraard zorgt de catering er tijdens deze dag voor dat u tijdens de diverse pauzes niets te kort komt.

Wilt u iets verder vooruitplannen? Dat kan!
U bent dan vast benieuwd naar de volgende cursusreeks. Stuur hiervoor een e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wij sturen u direct de benodigde informatie toe. Om verwarring te voorkomen, tonen wij online enkel de eerstvolgende cursusreeks.

Doelgroep

Doelgroep

De opleiding is bedoeld voor iedereen die de (mede)verantwoordelijkheid draagt voor de uitvoering van de loonadministratie en/of personeelsadministratie, of die z'n kennis wil opfrissen. De Praktijkopleiding Loonadministratie is een opleiding voor:

  • Aankomende salarisadministrateurs
  • Accountant
  • Assistent-accountants
  • Belastingadviseurs
  • Medewerkers van Accountantskantoren
  • Medewerkers van de afdeling P&O
  • Medewerkers van de loon- en salarisadministratie

Examen

Examen

Praktijkopleiding Loonadministratie wordt afgesloten met een landelijk examen. Dit examen wordt afgenomen door de stichting Nederlandse Associatie voor Praktijkexamens. Daarmee heeft onze praktijkopleiding een onafhankelijke toetsing en certificering. De examens vinden op meerdere momenten per jaar plaats.

Voor het aanmelden voor het online examen, de prijzen en de geldigheidsduur van de afzonderlijke modules van het examen, verwijzen wij u naar de internetsite van de Associatie: www.associatie.nl.

 

Literatuur

Als cursist van Manager Up-to-date ontvangt u ook dit jaar weer 10% korting op de consumentenprijs als u de bestelcode MUTD1615 vermeldt bij uw bestelling bij Payrollboeken.nl.

Download boekenlijst in PDF

Studiebelasting

Studiebelasting

Deze opleiding heeft een studieduur van 12 dagdelen (6 dagen) inclusief de examentraining. Daarnaast wordt van u verwacht dat u ter voorbereiding van de lessen thuis de stof bestudeert en de opgaven maakt. Hieraan besteedt u gemiddeld 8-10 uur per week.

Voor detailinformatie over de inhoud van deze opleiding kunt u hier de examenreglementen en boekenlijsten downloaden:

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Voor deze opleiding is geen specifieke voorkennis nodig.