Vakopleiding Payroll Services POC

De Vakopleiding Payroll Services heeft zich ontwikkeld tot de nieuwe standaardopleiding voor de payroll professional. Deze opleiding is een vervolg op de PDL-opleiding en bestemd voor iedereen die werkzaam is als salaris- en/of personeelsadministrateur en zich verder wil ontwikkelen. Met deze praktijkopleiding verdiept u zich in de vakinhoudelijke modules gericht op kennis van fiscaliteiten, sociale zekerheid en arbeidsrecht.

De Vakopleiding Payroll Services (VPS) bestaat uit de volgende modules:
 • VPS I Arbeidsrecht en Sociale Zekerheid
 • VPS II Loonheffingen
 • VPS III Personeel, Organisatie & Communicatie
 • VPS IV Strategische Arbeidsvoorwaarden & Belonen

VPS III Personeel, Organisatie & Communicatie

Personeelsmanagement kan niet zonder gedegen kennis op het gebied van organisaties. Het analyseren van de missie, visie en doelstellingen van een organisatie of de methodieken van budgettering toepassen, zomaar enkele onderwerpen die de personeelsfunctionaris of –manager nodig heeft in zijn werk. Maar ook bijvoorbeeld hoe u personeel kunt aansturen en motiveren of voorstellen beoordelen voor organisatieverbeteringen voor de afdeling salarisadministratie. Met Personeel & Organisatie niveau 5 op het cv bent u in staat als volwaardig personeelsmanager acteren.

Goed kunnen communiceren is noodzakelijk voor iedereen die werkzaam is binnen een organisatie. Het hebben van kennis en vaardigheden van communicatie en communicatieprocessen is onontbeerlijk voor iemand die werkzaam is voor iemand op een personeels- of loonadministratie. Met het certificaat Communicatie niveau 5 op zak kent u gesprekstechnieken en kunt u tweegesprekken voeren.


Data

Data VPS III (5-daagse opleiding) op maar liefst 21 plaatsen in Nederland! Indien u hieronder meerdere startdata vindt, vult u op het inschrijfformulier de door u gewenste (start)datum in. Deze opleiding gaat gegarandeerd door! Afhankelijk van waar de cursisten vandaan komen, bepalen we de cursuslocatie(s). Zodoende weet u én precies waar u aan toe bent én hopen we uw reisafstand zo veel mogelijk te beperken!

    najaar 2019     voorjaar 2020
1e bijeenkomst    26 september 2019    31 maart 2020
2e bijeenkomst   10 oktober 2019    14 april 2020
3e bijeenkomst   7 november 2019    21 april 2020
4e bijeenkomst *   6 december 2019    12 mei 2020
5e bijeenkomst   12 december 2019    26 mei 2020
(examentraining)        


We komen maar wát graag uw kant op!
Vanaf heden hebben we maar liefst 21 cursuslocaties in Nederland.

Regio Noord:   Regio Midden:   Regio Zuid:
Den Burg (Texel)   Almelo   Bergen op Zoom
Groningen   Amersfoort   Den Bosch
Heerenveen   Amsterdam   Eindhoven
Hoogeveen   Doetinchem   Maastricht
Leeuwarden   Ede   Tilburg
Meppel   Rotterdam   Venlo
Zwolle   Utrecht   Vlissingen

Efficiënt met uw kostbare tijd omgaan?

Deze opleiding start 's ochtends om 9.00 uur. Wij eindigen de meeste van de cursusdagen om 16.00 uur en een keer afhankelijk van de groepsgrootte om (uiterlijk!) 19.00 uur i.v.m. presentaties. Zodoende rondt u deze opleiding al in 5 dagen af! Uiteraard zorgt de catering er tijdens deze dag voor dat u tijdens de diverse pauzes niets te kort komt.  Let op! Bijeenkomst met een * duurt van 9.00 tot uiterlijk 19.00 uur!

Wilt u iets verder vooruitplannen? Dat kan!
U bent dan vast benieuwd naar de volgende cursusreeks. Stuur hiervoor een e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wij sturen u direct de benodigde informatie toe. Om verwarring te voorkomen, tonen wij online enkel de eerstvolgende cursusreeks.

Doelgroep

Doelgroep

De opleiding is bedoeld voor iedereen die de verantwoordelijkheid draagt voor de uitvoering van de loonadministratie, of die z'n kennis wil opfrissen. De Vakopleiding Payroll Services is een opleiding voor:

 • Controllers
 • Hoofden Financiële Administratie
 • Hoofden Personeelszaken
 • Hoofden salarisadministratie
 • Salarisadministrateurs

Examen

Examen

Iedere module van de Vakopleiding Payroll Services wordt afgesloten met een landelijk examen. Dit examen wordt afgenomen door de stichting Nederlandse Associatie voor Praktijkexamens. Daarmee heeft onze praktijkopleiding een onafhankelijke toetsing en certificering. De examens vinden op meerdere momenten per jaar plaats.

Voor het aanmelden voor het online examen, de prijzen en de geldigheidsduur van de afzonderlijke modules van het examen, verwijzen wij u naar de internetsite van de Associatie: www.associatie.nl.


LiteratuurDownload boekenlijst in PDF

Prijs

Prijs
VPS Nieuwe stijl                                     
VPS I ASZ   € 1.295,00  
VPS II LH   € 1.295,00  
VPS III POC compleet   € 1.095,00  
VPS III POC (excl. communicatie)   €    695,00  
VPS III POC alleen communicatie   €    495,00  
VPS IV SAB   € 1.195,00  
VPS Compleet   € 4.595,00  
VPS Compleet (Excl. VPS IV SAB)   € 3.495,00  

Bovenstaande prijzen zijn inclusief lunch en cursusmateriaal, exclusief BTW, boeken en examengeld.

Bent u geïnteresseerd in onze incompany-mogelijkheden bij u op kantoor?
Stuurt u dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wij informeren u hier graag verder over!Studiebelasting

Studiebelasting

Deze opleiding heeft een studieduur van:

 • VPS I ASZ 12 dagdelen (6 dagen)
 • VPS II LH 12 dagdelen (6 dagen)
 • VPS III POC 10 dagdelen (5 dagen)
 • VPS IV SAB 8 dagdelen (4 dagen)

Dit is inclusief de examentraining. Daarnaast wordt van u verwacht dat u ter voorbereiding van de lessen thuis de stof bestudeert en de opgaven maakt. Hieraan besteedt u gemiddeld 8-10 uur per dagdeel.


Toelatingseisen

VPS Nieuwe stijl (PDL is hiervoor geen vereiste meer, maar uiteraard is het voor u wel van belang of uw ervaring voldoende is om direct met VPS  te starten)