Praktijkdiploma Loonadministratie; module Personeel, Organisatie & Communicatie

De cursus Praktijkdiploma Loonadministratie is volledig afgestemd op de praktijk. Het biedt u precies die kennis en vaardigheid die u nodig heeft om als loonadministrateur in een organisatie te kunnen werken. Voor een personeelsfunctionaris of loonadministrateur is het van belang brede kennis  te hebben op meerdere vakgebieden. Denk bijvoorbeeld aan functieomschrijvingen opstellen en een personeelsbeleid formuleren. Of kennis van organisaties zoals de belangrijkste begrippen met betrekking tot de administratie en de rol van automatisering. Ook communicatie is een belangrijk onderdeel van het vak. Het kennen van verschillende gespreksvormen bijvoorbeeld of de richtlijnen voor conflictbehandeling kunnen nuttig zijn voor het goed uitvoeren van de werkzaamheden.
Met het certificaat Personeel, Organisatie & Communicatie niveau 4 komt de kandidaat beslagen ten ijs.

De opleiding PDL bestaat uit drie modules:
  • Loonheffingen (LH)
  • Arbeidsrecht en Sociale Zekerheid (ASZ)
  • Personeel, Organisatie & Communicatie (POC)

Let op: Deze training óók in Nederlands-Engels;Nieuw

Door de globalisering zien wij dat veel organisaties in Nederland Engels als voertaal hebben. Het gevolg hiervan is dat binnen organisaties hoofdzakelijk Engels wordt gesproken. Dit is dan ook de reden dat wij gehoor hebben gegeven aan de wens van u om deze opleiding ook te vertalen naar het Engels. Indien u deze opleiding bij ons volgt, dan hebben we naast de Nederlandse tekst óók de Engelse vertaling op de sheets staan en kúnnen vragen tijdens de bijeenkomst ook in het Engels gesteld worden. Op deze manier denken wij tegemoet te komen aan de wensen van u als cursist!

Bezemexamen
Tot en met 31 december 2016 hebben we te maken met een zogenaamd bezemexamen. Vervolgens is er tot en met december 2020 nog een overgangsregeling. Om de klassikale groepen zoveel mogelijk op elkaar af te stemmen verzoeken wij u dan ook vanaf september 2016 bij de inschrijving in het opmerkingen veld te vermelden welk certificaat (incl. datum) u reeds heeft. 


Data

Data PDL, module Personeel, Organisatie & Communicatie (2-daagse opleiding) op maar liefst 21 plaatsen in Nederland! Indien u hieronder meerdere startdata vindt, vult u op het inschrijfformulier de door u gewenste (start)datum in. Deze opleiding gaat gegarandeerd door! Afhankelijk van waar de cursisten vandaan komen, bepalen we de cursuslocatie(s). Zodoende weet u én precies waar u aan toe bent én hopen we uw reisafstand zo veel mogelijk te beperken! 2017

      voorjaar 2020    najaar 2020   voorjaar 2021
1e bijeenkomst     7 februari 2020   3 juli 2020   5 februari 2021
2e bijeenkomst     6 maart 2020   24 juli 2020   5 maart 2021
(examentraining)              

We komen maar wát graag uw kant op!
Vanaf heden hebben we maar liefst 21 cursuslocaties in Nederland.

Regio Noord:   Regio Midden:   Regio Zuid:
Den Burg (Texel)   Almelo   Bergen op Zoom
Groningen   Amersfoort   Den Bosch
Heerenveen   Amsterdam   Eindhoven
Hoogeveen   Doetinchem   Maastricht
Leeuwarden   Ede   Tilburg
Meppel   Rotterdam   Venlo
Zwolle   Utrecht   Vlissingen       

Efficiënt met uw kostbare tijd omgaan?
Deze opleiding start 's ochtends om 9.00 uur. Wij eindigen deze opleidingsdagen om 16.00 uur. Zodoende rondt u deze module al in 2 dagen af! Uiteraard zorgt de catering er tijdens deze dag voor dat u tijdens de diverse pauzes niets te kort komt.

Wilt u iets verder vooruitplannen? Dat kan!
U bent dan vast benieuwd naar de volgende cursusreeks. Stuur hiervoor een e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wij sturen u direct de benodigde informatie toe. Om verwarring te voorkomen, tonen wij online enkel de eerstvolgende cursusreeks.

Doelgroep

Doelgroep
De opleiding is bedoeld voor iedereen die de (mede)verantwoordelijkheid draagt voor de uitvoering van de loonadministratie, of die z'n kennis wil opfrissen. De Praktijkopleiding Loonadministratie is een opleiding voor:

  • Aankomende salarisadministrateurs
  • Accountant
  • Assistent-accountants
  • Belastingadviseurs
  • Medewerkers van Accountantskantoren
  • Medewerkers van de afdeling P&O
  • Medewerkers van de loon- en salarisadministratie

Voor deze opleiding is geen specifieke voorkennis nodig

Examen

Examen

Praktijkopleiding Loonadministratie wordt afgesloten met een landelijk examen. Dit examen wordt afgenomen door de stichting Nederlandse Associatie voor Praktijkexamens. Daarmee heeft onze praktijkopleiding een onafhankelijke toetsing en certificering. De examens vinden op meerdere momenten per jaar plaats.

Voor het aanmelden voor het online examen, de prijzen en de geldigheidsduur van de afzonderlijke modules van het examen, verwijzen wij u naar de internetsite van de Associatie: www.associatie.nl.

 


Literatuur

Download boekenlijst in PDF

Als cursist van Manager Up-to-date ontvangt u ook dit jaar weer 10% korting op de consumentenprijs als u de bestelcode MUTD1615 vermeldt bij uw bestelling bij Payrollboeken.nl.  

Prijs

Prijs

Compleet PDL (module PDL LH, PDL ASZ en PDL POC) € 1.295,00 per persoon.

Alleen module PDL LH of module PDL ASZ of module PDL POC € 455,00 per persoon.

Bovenstaande prijzen zijn inclusief lunch en cursusmateriaal, exclusief BTW, boeken en examengeld.

Bent u geïnteresseerd in onze incompany-mogelijkheden bij u op kantoor?
Stuurt u dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wij informeren u hier graag verder over!

Studiebelasting

Studiebelasting

Deze totale opleiding (3 modules) heeft een studieduur van 12 dagdelen (6 dagen) inclusief de examentraining. Daarnaast wordt van u verwacht dat u ter voorbereiding van de lessen thuis de stof bestudeert en de opgaven maakt. Hieraan besteedt u gemiddeld 8-10 uur per week.


Toelatingseisen

Toelatingseisen

Voor deze opleiding is geen specifieke voorkennis nodig